Υλικά:
- 1 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλιτζ. κακάο σε σκόνη
- 1 1/2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3′ μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα τη βρώμη και ανακατεύετε.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετεί σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Διορθώνετε λίγο το σχήμα κάθε κουταλιάς περιμετρικά με το χέρι για να γίνει στρογγυλό.
- Αφήνετε το σκεύος για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και σερβίρετε.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Σχόλια