1 ματσάκι με διάφορα αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, δεντρολίβανο ή θυμάρι)
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε τα πιτσούνια
Τα
κοκκινίζουμε με το βούτυρο, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε τυλιγμένα
σε αλουμινόχαρτο.
Καβουρδίζουμε στο τηγάνι - με το βούτυρο που κοκκινίσαμε τα πιτσούνια -
τα κρεμμυδάκια (ολόκληρα) και το λαρδί κομμένο σε λουρίδες, και τα
βγάζουμε με προσοχή σε πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με το βούτυρο το
κρασί, το ζωμό του κρέατος (ή κύβου), το άτριφτο πιπέρι και το δεματάκι
με τ' αρωματικά χόρτα, αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μείνουν τα μισά
υγρά, βγάζουμε και πετάμε το ματσάκι με τα αρωματικά χόρτα και
αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ρηχό και φαρδύ πήλινο
γκιουβέτσι με σκέπασμα.
Προσθέτουμε στο γκιουβέτσι τα πιτσούνια, τα κρεμμυδάκια και το λαρδί,
αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για μισή περίπου ώρα.
Στο μεταξύ, σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά στο γκιουβέτσι να ψηθούν μαζί με τα πιτσούνια για 5' λεπτά ακόμα.