Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μερίδες
- 1 1/2 κιλό άγρια χόρτα (ζόχια, ραδίκια, χοιροβότανα)
- 5-6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες (όπως στη σαλάτα)
- 1-2 αυγά
- 1-2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 φλυτζάνια νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε και τα χόρτα τα οποία έχουμε κόψει λίγο με το μαχαίρι.
- Μόλις βράσουν και τα χόρτα (ανάλογα με τα γούστα) αυγοκόβουμε το φαγητό μας.
Σχόλια