Χοιρινό με άγρια χόρτα

Υλικά:
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 κιλό άγρια χόρτα (ζόχια, ραδίκια, χοιροβότανα)
  • 5-6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες (όπως στη σαλάτα)
  • 1-2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε το φαγητό)
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 φλυτζάνια νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε και τα χόρτα τα οποία έχουμε κόψει λίγο με το μαχαίρι.
  5. Μόλις βράσουν και τα χόρτα (ανάλογα με τα γούστα) αυγοκόβουμε το φαγητό μας.




Σχόλια