Ταμπουλέ

Υλικά:
  • 1/3 φλυτζ. πλιγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 3 λεμόνια χυμό τους
  • 1 μικρό ματσάκι μέντα
  • 8 φλυτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σκεπάστε το πλιγούρι με ζεστό νεράκι για 15 λεπτά.
Στραγγίξτε το νερό και ανακατέψτε με το λεμόνι, σκόρδο, αλάτι πιπέρι. Αφήστε να καθίσει 30 λεπτά.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και την μέντα πολύ καλά καθώς και τις ντομάτες κρεμμυδάκια και ανακατέψτε με το μείγμα από πλιγούρι.
Προσθέστε λάδι αλάτι πιπέρι της αρεσκείας σας.

Σχόλια