Γαριδάκια τηγανητά


Υλικά :
  1. για 4 άτομα
  2. 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  4. 500 γραμμ. ψιλές γαρίδες, πολύ καλά πλυμένες
  5. 4 κ.σ. λεμόνι
  6. 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  7. ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  8. 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  9. λίγο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση : 
  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. 
  2. Τηγανίζουμε το σκόρδο για να αρωματιστεί το λάδι και κατόπιν το αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Ραντίζουμε τις γαρίδες με τον χυμό λεμονιού, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά. 
  4. Σβήνουμε με το κρασί, το οποίο έχουμε αφήσει να ξεθυμάνει ώστε να φύγει τελείως η σπιρτάδα του και να μείνει μόνο το άρωμά του. 
  5. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε τα γαριδάκια και σερβίρουμε.



Σχόλια