Υλικά :
- για 4 άτομα
- 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γραμμ. ψιλές γαρίδες, πολύ καλά πλυμένες
- 4 κ.σ. λεμόνι
- 4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση :
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
- Τηγανίζουμε το σκόρδο για να αρωματιστεί το λάδι και κατόπιν το αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Ραντίζουμε τις γαρίδες με τον χυμό λεμονιού, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, το οποίο έχουμε αφήσει να ξεθυμάνει ώστε να φύγει τελείως η σπιρτάδα του και να μείνει μόνο το άρωμά του.
- Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε τα γαριδάκια και σερβίρουμε.
Σχόλια