Μουσταλευριά Καρυστινή

Υλικά:
  • 14 ποτήρια μούστος
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • σουσάμι σοταρισμένο, κανέλα και καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
  1. Πριν χρησιμοποιήσουμε το μούστο πρέπει να τον καθαρίσουμε.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη αρκετό μούστο και σε τουλπάνι δένουμε 10 κουταλιές στάχτη και τον βράζουμε περίπου 15 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια τον αφήνουμε να σταθεί 12 ώρες και έπειτα τον περνάμε από τουλπάνι για να είναι καθαρός και μετράμε τη δόση που θέλουμε να φτιάξουμε.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα τον μούστο διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει η μουσταλευριά  διαυγής.
  5. Κατόπιν τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μουσταλευριά σε ρηχά πιάτα.
  6. Την πασπαλίζουμε με κανέλα, σουσάμι σοταρισμένο, και καρύδια ψιλοκομμένα.
  7. Αφού κρυώσει πολύ καλά και στεγνώσει, την κόβουμε σε τετραγωνάκια και την ξεκολλάμε από το πιάτο με πιρούνι.



Σχόλια