Υλικά:
- 14 ποτήρια μούστος
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
- σουσάμι σοταρισμένο, κανέλα και καρύδια ψιλοκομμένα
- Πριν χρησιμοποιήσουμε το μούστο πρέπει να τον καθαρίσουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη αρκετό μούστο και σε τουλπάνι δένουμε 10 κουταλιές στάχτη και τον βράζουμε περίπου 15 λεπτά.
- Στην συνέχεια τον αφήνουμε να σταθεί 12 ώρες και έπειτα τον περνάμε από τουλπάνι για να είναι καθαρός και μετράμε τη δόση που θέλουμε να φτιάξουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τον μούστο διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει η μουσταλευριά διαυγής.
- Κατόπιν τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μουσταλευριά σε ρηχά πιάτα.
- Την πασπαλίζουμε με κανέλα, σουσάμι σοταρισμένο, και καρύδια ψιλοκομμένα.
- Αφού κρυώσει πολύ καλά και στεγνώσει, την κόβουμε σε τετραγωνάκια και την ξεκολλάμε από το πιάτο με πιρούνι.
Σχόλια