Υλικά:
Εκτέλεση:
- 2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο
- 1 ποτήρι ξύδι
- αλατοπίπερο
- 3 ποτήρια λάδι
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 4 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κλωνάρι ρίγανη
- 1 κεφάλι σκόρδο
- ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κιλά κρεμμύδια
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
- Σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας στο τηγάνι με λίγο λάδι.
- Μετά το βράζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και κλείνουμε τη χύτρα να μισοβράσει το κρέας, να κρατάει λίγο.
- Ανοίγουμε τη χύτρα μέχρι να πει το κρέας τελείως το νερό του και στην συνέχεια, ρίχνουμε 1 ποτήρι ξύδι, αλατοπίπερο, 3 ποτήρια λάδι, 1 πρέζα μπαχάρι, 4 κουταλιές ντοματοπελτέ, 2 φύλλα δάφνη, 1 κλωνάρι ρίγανη, 1 κεφάλι σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες και 2-3 κιλά κρεμμύδια καθαρισμένα που τα έχουμε αφήσει σε λεκανίτσα με νερό.
- Νερό στο φαγητό δεν ρίχνουμε γιατί θα βγάλουν τα κρεμμύδια.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά,προσέχοντας να μην καθίσει το φαγητό, μετά ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε με λίγο ανοιχτή τη χύτρα για να μελώσει η σάλτσα.
Σχόλια