Νερατζάκι Πράσινο Καρύστου

Υλικά:
  • 1 κιλό νεραντζάκια
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1-1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκόζη
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα νεράντζια με αρκετά νερό, μέχρι να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά. 
  2. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό, μετά τα τρυπάμε με ένα χοντρό καρφί και τα καρφώνουμε λίγο.
  3. Τα αφήνουμε στο νερό για να ξεπικρίσουν 8 ημέρες, αλλάζοντας το 2 φορές την ημέρα. 
  4. Στην συνέχεια λιώνουμε τη ζάχαρη με 5 φλιτζάνια νερό, αδειάζουμε μέσα τα νεραντζάκια και τα βράζουμε 10 λεπτά. 
  5. Την επομένη τα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά τα αφήνουμε 24 ώρες ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει το γλυκό.




Σχόλια