Υλικά:
- 1 κιλό νεραντζάκια
- χυμό 1 λεμονιού
- 1-1/2 κιλό ζάχαρη
- 2 κουταλιές γλυκόζη
- Βράζουμε τα νεράντζια με αρκετά νερό, μέχρι να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό, μετά τα τρυπάμε με ένα χοντρό καρφί και τα καρφώνουμε λίγο.
- Τα αφήνουμε στο νερό για να ξεπικρίσουν 8 ημέρες, αλλάζοντας το 2 φορές την ημέρα.
- Στην συνέχεια λιώνουμε τη ζάχαρη με 5 φλιτζάνια νερό, αδειάζουμε μέσα τα νεραντζάκια και τα βράζουμε 10 λεπτά.
- Την επομένη τα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά τα αφήνουμε 24 ώρες ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει το γλυκό.
Σχόλια