Καρυδάκι γλυκό Καρύστου

Υλικά:
  • 1-1/2 κιλό φρέσκα καρυδάκια
  • 1-1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλούδα κανέλας
  • λίγα γαρίφαλα
  • μοσχοκάρυδο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
  1. Ξύνουμε τα καρύδια για να βγει το λεπτό φλούδι τους. Μετά ανοίγουμε μία τρύπα με πρόκα και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν. 
  2. Αλλάζουμε το νερό τους 2-3 φορές. 
  3. Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε 1-2 μέρες ή μέχρι να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό πρωί μεσημέρι, γράδυ. 
  4. Στην συνέχεια τα ξαναστραγγίζουμε καλά.
  5. Βράζουμε τη ζάχαρη με 3 φλιτζάνια νερό 2-3 λεπτά και αδειάζουμε μέσα τα καρυδάκια. 
  6. Όταν πάρουν βράση, τα τραβάμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε 24 ώρες. Κατόπιν τα βγάζουμε από το σιρόπι χρησιμοποιώντας μια κουτάλα τρυπητή και βράζουμε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά, σχεδόν μέχρι να δέσει. 
  7. Ξαναρίχνουμε μέσα τα καρυδάκια και τα βράζουμε μέχρι να δούμε ότι το γλυκό μας έχει δέσει.
  8. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, τα γαρίφαλα το μέλι και το χυμό λεμονιού. 
  9. Το αφήνουμε 24 ώρες και εάν το σιρόπι δεν είναι αρκετά δεμένο, το ξαναβράζουμε λίγο.