Αχινοί γεμιστοί Ροδίτικο

Υλικά : 
  • 2 κιλά αχινοί μεγάλοι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση : 
  1. Ρίχνετε τους αχινούς σε ζεματιστό νερό κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πέσουν τ’ αγκάθια.
  2. Τους βγάζετε και τους ξύνεται με το μαχαίρι να καθαρίσουν καλά απ’ έξω.
  3. Με μυτερό μαχαίρι βγάζετε με προσοχή το στόμιο και αδειάζεται το περιεχόμενο του αχινού σ’ ένα πιάτο.
  4. Κρατάτε μόνο τα κιτρινοκόκκινα αυγά του.
  5. Σε μια κατσαρόλα γυροφέρνετε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, με το λάδι και πριν ροδίσει ρίχνετε τα αυγά των αχινών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
  6. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  7. Με το μείγμα γεμίζετε τους αχινούς αφήνοντας ένα περιθώριο για να φουσκώσει το ρύζι και σκεπάζετε με το στόμιο.
  8. Τους αραδιάζετε σε ρηχή κατσαρόλα, σε μια στρώση, τους σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε και λίγο λάδι και τους αφήνετε να βράσουν 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


Σχόλια