Υλικά :
- 2 κιλά αχινοί μεγάλοι
- 2-3 κρεμμύδια
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 1 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση :
- Ρίχνετε τους αχινούς σε ζεματιστό νερό κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πέσουν τ’ αγκάθια.
- Τους βγάζετε και τους ξύνεται με το μαχαίρι να καθαρίσουν καλά απ’ έξω.
- Με μυτερό μαχαίρι βγάζετε με προσοχή το στόμιο και αδειάζεται το περιεχόμενο του αχινού σ’ ένα πιάτο.
- Κρατάτε μόνο τα κιτρινοκόκκινα αυγά του.
- Σε μια κατσαρόλα γυροφέρνετε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, με το λάδι και πριν ροδίσει ρίχνετε τα αυγά των αχινών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Με το μείγμα γεμίζετε τους αχινούς αφήνοντας ένα περιθώριο για να φουσκώσει το ρύζι και σκεπάζετε με το στόμιο.
- Τους αραδιάζετε σε ρηχή κατσαρόλα, σε μια στρώση, τους σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε και λίγο λάδι και τους αφήνετε να βράσουν 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σχόλια