Παστέλι Ροδίτικο

Υλικά:
  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  1. Καβουρδίζετε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι. 
  2. Το αδειάζεται σε μπολιέρα και βάζετε στο τηγάνι το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν με ένα κουταλάκι νερό. 
  3. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τα μυρωδικά και το σουσάμι. 
  4. Αναμειγνύεται καλά το μείγμα και το στρώνετε σε βρεγμένο ξύλο ομοιόμορφα, με βρεγμένο πλάστη. 
  5. Το κόβετε σε κομμάτια καθώς είναι ζεστό και περιμένετε να κρυώσει για να το σερβίρετε.


Σχόλια