Υλικά:
- 1 κιλό σουσάμι
- 1 φλιτζάνι φιστίκια
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- Καβουρδίζετε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι.
- Το αδειάζεται σε μπολιέρα και βάζετε στο τηγάνι το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν με ένα κουταλάκι νερό.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τα μυρωδικά και το σουσάμι.
- Αναμειγνύεται καλά το μείγμα και το στρώνετε σε βρεγμένο ξύλο ομοιόμορφα, με βρεγμένο πλάστη.
- Το κόβετε σε κομμάτια καθώς είναι ζεστό και περιμένετε να κρυώσει για να το σερβίρετε.
Σχόλια