Υλικά:
- 1 ποτήρι λάδι ανάμεικτο με σπορέλαιο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 2-1/2 ποτήρια ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομένα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε 5 λεπτά το νερό και τη ζάχαρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
- Μέσα στο σιμιγδάλι προσθέτουμε και τα αμύγδαλα για να σοταριστούν λίγο και να μοσχοβολήσουν.
- Αφού ροδίσει το σιμιγδάλι τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σιρόπι, ανακατεύοντας καλά συνέχεια.
- Τον βάζουμε πάλι στην φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις προσέχοντας να πήξει ελαφρά γιατί εάν πήξει πολύ θα γίνει σφιχτός.
- Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά τον σκεπάζουμε με 1 πετσέτα και τον αφήνουμε να πήξει καλά.
- Μετά τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφού μισοκρυώσει τον τουμπάρουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σχόλια