Χαλβάς κατσαρόλας σιμιγδαλένιος

Υλικά:
  • 1 ποτήρι λάδι ανάμεικτο με σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2-1/2 ποτήρια ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομένα
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε 5 λεπτά το νερό και τη ζάχαρη.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
  3. Μέσα στο σιμιγδάλι προσθέτουμε και τα αμύγδαλα για να σοταριστούν λίγο και να μοσχοβολήσουν.
  4. Αφού ροδίσει το σιμιγδάλι τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σιρόπι, ανακατεύοντας καλά συνέχεια.
  5. Τον βάζουμε πάλι στην φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις προσέχοντας να πήξει ελαφρά γιατί εάν πήξει πολύ θα γίνει σφιχτός.
  6. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά τον σκεπάζουμε με 1 πετσέτα και τον αφήνουμε να πήξει καλά. 
  7. Μετά τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφού μισοκρυώσει τον τουμπάρουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.


Σχόλια