Κολοκυθόπιτα Καρυστινή

Υλικά για ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλυτζάνι λάδι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει 1 ζύμη κανονική ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.

Εκτέλεση:
  1. Τρίβουμε με το κουτάλι 1 μέτρια κολοκύθα τη ρίχνουμε σε 1 μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. 
  2.  Μετά την βάζουμε σε 1 σακουλάκι ή πετσέτα και την πλακώνουμε με 1 πλάκα για να στραγγίσει όλο το βράδυ.
  3. Το πρωί την αδειάζουμε σε λεκανίτσα και ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 3-4 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 1 φλιτζάνι φρυγανιά, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλιά κανέλα και μισή κουταλιά γαρίφαλο.
  4. Στρώνουμε στο τραπέζι ένα φύλλο αρκετά μεγάλο, ρίχνουμε στο μισό φύλλο ένα μονόχερο γέμιση, το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί. 
  5. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε φύλλα το ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, στην πιο χαμηλή σχάρα. 
  6. Αφήνουμε μόνο την κάτω αντίσταση και αφού ροδίσει από κάτω γυρίζουμε τα ρολά να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  7. Αφού ψηθεί εάν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγο άχνη. 
  8. Οι παλιές νοικοκυρές στην Κάρυστο την έψηναν στα κάρβουνα και μοσχοβόλαγε πιο πολύ.




Σχόλια