Υλικά για ζύμη:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλυτζάνι λάδι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει 1 ζύμη κανονική ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε με το κουτάλι 1 μέτρια κολοκύθα τη ρίχνουμε σε 1 μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μετά την βάζουμε σε 1 σακουλάκι ή πετσέτα και την πλακώνουμε με 1 πλάκα για να στραγγίσει όλο το βράδυ.
- Το πρωί την αδειάζουμε σε λεκανίτσα και ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 3-4 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 1 φλιτζάνι φρυγανιά, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλιά κανέλα και μισή κουταλιά γαρίφαλο.
- Στρώνουμε στο τραπέζι ένα φύλλο αρκετά μεγάλο, ρίχνουμε στο μισό φύλλο ένα μονόχερο γέμιση, το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
- Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε φύλλα το ταψί και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, στην πιο χαμηλή σχάρα.
- Αφήνουμε μόνο την κάτω αντίσταση και αφού ροδίσει από κάτω γυρίζουμε τα ρολά να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Αφού ψηθεί εάν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγο άχνη.
- Οι παλιές νοικοκυρές στην Κάρυστο την έψηναν στα κάρβουνα και μοσχοβόλαγε πιο πολύ.
Σχόλια