Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- Χυμό από 1 πορτοκάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι (περίπου) χλιαρό νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό και το χυμό πορτοκαλιού (σε περίπτωση που ο χυλός μας είναι λίγο νερουλός προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ενώ στη αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό).
- Τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
- Όταν πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμες.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιατέλα με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια