Υλικά:
Εκτέλεση:
- 8 καλαμαράκια μέτρια
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια.
- Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει.
- Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα.
- Τραβάτε να βγει και το κόκαλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του.
- Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε.
- Προσθέτετε τα πλοκάμια.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε.
- Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια.
- Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Σχόλια