Υλικά:
Υλικά (για το σιρόπι):
- 1 πακέτο φρυγανιές
- 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 18 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
Υλικά (για το σιρόπι):
- 1 ½ ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρια ζάχαρη
- λίγο χυμό λεμονιού
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ.
- Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Προσοχή να μην γίνουν πολύ μαλακές.
- Για να ετοιμάσουμε τις δυο κρέμες: ζεσταίνουμε 3 ποτήρια γάλα μία μικρή κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε 1 ποτήρι κρύο γάλα με μισό ποτήρι ζάχαρη και 9 κουταλιές άνθος αραβοσίτου.
- Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήζει η κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.
Για την κρέμα πορτοκάλι:
- Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν τα υλικά.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα.
- Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πάνω από την κρέμα βανίλια.
- Το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Σχόλια