Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού
  • το χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 4 αβγά

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  2. Καθ'όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  3. Αφού βράσει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι.
  5. Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.




Σχόλια