Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1,5 λίτρο γάλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 200 γρ. βούτυρο
- το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού
- το χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 4 αβγά
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Καθ'όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Αφού βράσει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Κατόπιν ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι.
- Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Σχόλια