Μπουγάτσα

Υλικά:
  • 1 κουτί φύλλο
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση:
  1. Βάζετε το γάλα να βράσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Απλώνετε τη γέμιση.
  7. Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
  8.   Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
  9. Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε και ραντίζετε με βούτυρο.
  10. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίσει το φύλλο.
  11. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.



Σχόλια