Κοτοσαλάτα

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρίφαλα
  • 1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο
  • ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες
  • 2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • αλάτι - πιπέρι
Για το dressing:
  • ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω μαγιονέζα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Μαδάμε το ψαχνό του κοτόπουλου σε μπουκιές και ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι.
  2. Σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα μας.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 του dressing στο μείγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Βάζουμε την κοτοσαλάτα σε δοχείο σερβιρίσματος και στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing.
Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φυλλαράκια μαϊντανού και φέτες βρασμένου αβγού.
Καλό θα είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.

Σχόλια