Ιταλική σαλάτα

Υλικά:
  • ρόκα (1 ματσάκι)
  • κόκκινο λάχανο ή μαρούλι
  • τοματίνια
  • ρεπανάκια
  • βρασμένο καλαμπόκι (1 κούπα)
  • κρουτόν
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • λάδι, ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα (κατά προτίμηση με το χέρι) και ίση ποσότητα περίπου κόκκινο λάχανο ή μαρούλι (ανάλογα με την αρεσκεία μας) ή και τα δύο.
  2. Πλένουμε τα ρεπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κόκκινο μέρος.
  3. Ενοποιούμε τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε το βρασμένο καλαμπόκι και τα τοματίνια ολόκληρα.
  4. Αλατίζουμε τη σαλάτα και την περιχύνουμε με λίγο λάδι και αρκετό ξίδι balsamico.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.


Σχόλια