Λαχανόρυζο με κιμά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 4-5 κλωνάρια σελέρι (ή ένα ματσάκι μαιντανό)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι γλασσέ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε καλά τον κιμά για να ροδίσει.
  3. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
  5. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.
  7. Το ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 5-6 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  8. Αφού βράσει ο κιμάς, τότε προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, και τα κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη καθώς και το σέλερι κομμένο σε φετούλες.
  9. Αλατίζουμε το φαγητό και το τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  10. Προσθέτουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε το λαχανόρυζο για 10 λεπτά ακόμα.
  11. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
  12. Ανακατεύουμε το λαχανόρυζο και αφού καταλαγιάσει ο βρασμός το σερβίρουμε αχνιστό.