Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
- 1 μέτριο λάχανο
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- 4-5 κλωνάρια σελέρι (ή ένα ματσάκι μαιντανό)
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 φλυτζάνι ρύζι γλασσέ
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε καλά τον κιμά για να ροδίσει.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.
- Το ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 5-6 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Αφού βράσει ο κιμάς, τότε προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, και τα κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη καθώς και το σέλερι κομμένο σε φετούλες.
- Αλατίζουμε το φαγητό και το τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε το λαχανόρυζο για 10 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο και τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Ανακατεύουμε το λαχανόρυζο και αφού καταλαγιάσει ο βρασμός το σερβίρουμε αχνιστό.