Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με μέλι


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 πορτοκάλια – το χυμό τους
  • 1 λεμόνι – το χυμό του
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο σε μία μεγάλη γάστρα.
  3. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μεγάλο ποτήρι το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. 
  4. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή – για καλύτερο αποτέλεσμα – με τη μηχανή του φραπέ και έπειτα περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη σάλτσα.
  5. Βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο για να κλείσει καλά η γάστρα και στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι για να μην εξατμιστούν τα υγρά από το φαγητό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  7.  Στο τέλος αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα, το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά για να ροδίσει το κοτόπουλο και οι πατάτες.