Μακαρονάδα με τσιγαριαστά χόρτα, καμένο βούτυρο και τηγανητά αυγά

 


Υλικά:

  • 500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. χόρτα εποχής (σπανάκι, σέσκουλα, αντίδια κ.λ.π.) χονδροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 100 γρ. ξερή ή νωπή μυζήθρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα (σε δόσεις), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Όταν μαραθούν τα χόρτα στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στην οποία βράζουν στην κατσαρόλα με τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μυζήθρας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σερβίρουμε σε πιάτα.
  • Αμέσως ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε αμέσως πάνω στα πιάτα με την μακαρονάδα.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Πηγή : Misko.gr


Σχόλια