Wraps με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και σάλτσα ρόκας

Υλικά:  

Για τα wraps

  • 4 τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο
  • 4 κουτ. σούπας cranberries
  • λίγα φύλλα ρόκας

Για τις γλυκοπατάτες

  • 2 μεγάλες κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 200γρ. ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε ελαφρώς)
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο

  • 50γρ. φυλλαράκια ρόκας
  • 30γρ. καρύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τις γλυκοπατάτες: 

  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα πάχους 1εκ. 
  • Τις βάζετε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε 
  • Στη συνέχεια απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Για τα ρεβίθια: 

  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε 
  • Στη συνέχεια απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Για το πέστο: 

  • Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. 
  • Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο κρύο νερό ακόμα. 
  • Όσο πέστο περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες σε γυάλινο βάζο.

Για τη σαλάτα: 

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ απαλά και την κρατάτε στην άκρη.

Συναρμολόγηση: 

  • Αλείφετε τις τορτίγιες με πέστο ρόκας
  • Από πάνω βάζετε τις πατάτες, στη συνέχεια σκορπάτε τα ρεβίθια, τον ηλιόσπορο, τα cranberries, λίγα φύλλα ρόκας και κλείνετε σε ρολό. 
  • Κόβετε στη μέση τα wraps και τα συνοδεύετε με την αρωματική σαλάτα.

Πηγή: Olivemagazine.gr


Σχόλια