Υλικά:
Για τα wraps
- 4 τορτίγιες
- 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο
- 4 κουτ. σούπας cranberries
- λίγα φύλλα ρόκας
Για τις γλυκοπατάτες
- 2 μεγάλες κόκκινες γλυκοπατάτες
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
- 200γρ. ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε ελαφρώς)
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
- 50γρ. φυλλαράκια ρόκας
- 30γρ. καρύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
- ½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 4 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
- 3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για τις γλυκοπατάτες:
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα πάχους 1εκ.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε
- Στη συνέχεια απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Για τα ρεβίθια:
- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε
- Στη συνέχεια απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Για το πέστο:
- Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.
- Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο κρύο νερό ακόμα.
- Όσο πέστο περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες σε γυάλινο βάζο.
Για τη σαλάτα:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ απαλά και την κρατάτε στην άκρη.
Συναρμολόγηση:
- Αλείφετε τις τορτίγιες με πέστο ρόκας
- Από πάνω βάζετε τις πατάτες, στη συνέχεια σκορπάτε τα ρεβίθια, τον ηλιόσπορο, τα cranberries, λίγα φύλλα ρόκας και κλείνετε σε ρολό.
- Κόβετε στη μέση τα wraps και τα συνοδεύετε με την αρωματική σαλάτα.
Πηγή: Olivemagazine.gr
Σχόλια