Μουχαλεμπία με ροδόνερο

 

Υλικά: 

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • λίγο ροδόνερο
  • ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για τη μουχαλεμπία, βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. 
  • Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουμε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). 
  • Αδειάζουµε την ελαφριά κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
  • Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία

  • Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.


Πηγή: argiro.gr


Σχόλια