Υλικά:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
- λίγο ροδόνερο
- ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για τη μουχαλεμπία, βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουμε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
- Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
- Αδειάζουµε την ελαφριά κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία
- Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
Πηγή: argiro.gr
Σχόλια