Τα πιο νόστιμα λαζάνια φούρνου

 


Υλικά: 

  • 15 φύλλα λαζάνια 

Για την σάλτσα ντομάτας 

  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 5-6 κλωράκια μαϊντανό 
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι 
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • Θυμάρι 
  • Βασιλικός 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι 

Για την γέμιση 

  • 300 γραμμάρια  μοτσαρέλα 
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα 

Για την κρέμα 

  • 500 ml. γάλα φρέσκο 
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • Μοσχοκάρυδο 
  • Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστείτε 

  • 200 ml. γάλα φρέσκο 
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος 
  • 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα  
  • σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

  • Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα 
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη ντομάτα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Για την κρέμα  Βάζουμε τα 400 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. 
  • Ανακατεύουμε, το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι. 
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. 
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε, χτυπημένο, τον κρόκο. 
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. 
  • Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και λίγη σάλτσα, για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια. 
  • Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλας, παρμεζάνας και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  • Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε τα λαχάνια, κουνώντας ελαφρά το πυρέξ για να πάει παντού. 
  • Περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. 
  • Ψήνουμε στους 180° C βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε.


Πηγή: imommy.gr

Σχόλια