Υλικά:
- 15 φύλλα λαζάνια
Για την σάλτσα ντομάτας
- 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 κλωράκια μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Βασιλικός
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για την γέμιση
- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
Για την κρέμα
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 200 ml. γάλα φρέσκο
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη ντομάτα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Για την κρέμα Βάζουμε τα 400 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
- Ανακατεύουμε, το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε, χτυπημένο, τον κρόκο.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και λίγη σάλτσα, για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.
- Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.
- Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλας, παρμεζάνας και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε τα λαχάνια, κουνώντας ελαφρά το πυρέξ για να πάει παντού.
- Περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στους 180° C βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: imommy.gr
Σχόλια