Κότα κοκκινιστή χωριάτικη Καρύστου

Υλικά:
  • 1 κότα κομμένη μερίδες
  • αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 ξερά γαρίφαλα
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή
  • 2 κουταλιές ντοματοπολτό

Εκτέλεση:
  1. Σοτάρουμε την κότα με το λάδι πολύ καλά, μετά την σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε , τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος 3 ποτήρια νερό.
  2. Την αφήνουμε να βράσει 50 λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα. 
  3. Αφού βράσει αφήνουμε να πάρει βράσεις ανοιχτή, για να μελώσει η σάλτσα.




Σχόλια