Υλικά:
Εκτέλεση :
- για 4 άτομα
- 3 αγριάδια (μεγάλα καλαμάρια)
- 200 γραμμ. ρύζι
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 450 γραμμ. ντομάτες, σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση :
- Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια, χωρίς να τα κόψετε.
- Αφαιρείτε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
- Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε τα πλοκάμια και τη μισή ποσότητα της ντομάτας, τον μαϊντανό και το ρύζι και σοτάρετε.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη γέμιση να πάρει μια βράση, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
- Την απομακρύνετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει γεμίζετε τα καλαμάρια και τα ράβετε για να κλείσουν ή τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.
- Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα περιχύνετε με το κρασί, λίγο νερό και την υπόλοιπη ντομάτα.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο, στους 130oC φούρνο, για 40-45 λεπτά.
- Αν θέλετε να γίνουν πιο μαλακά, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στην κατσαρόλα.
Σχόλια