Πίτα Καρυστινή

Υλικά για τη ζύμη:
  • 3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λάδι, λίγο ξύδι και νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη

Εκτέλεση:
  1. Τα χόρτα τα ψιλοκόβουμε, ρίχνουμε πιπέρι,λίγο λαδάκι λίγη κανέλα.Ανοίγουμε φύλλο λεπτό στην μία άκρη του φύλλου βάζουμε αρκετά χόρτα πάνω στα χόρτα κεφαλοτύρι ψιλοκομμένο ή τριμμένο, ότι θέλουμε και τυλίγουμε ρολό.
  2. Βάζουμε το πολτό σε λαδωμένο ταψί.Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα υλικά σε ρολά, τα τοποθετούμε σειρά-σειρά στο ταψί και ρίχνουμε λάδι ώστε να καλύπτει 2 δάχτυλα το ύψος του ταψιού.
  3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση μόνο, στους 250 βαθμούς και στην πιο χαμηλή σχάρα.
  4. Αφού ροδίσουν από κάτω, τα τουμπάρουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  5. Όταν ψηθεί, την κόβουμε κομμάτια.




Σχόλια