Υλικά:
- 1 κιλό βερίκοκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Λίγο λεμόνι
- Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5-6 ώρες.
- Στη συνέχεια βράζουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας συχνά να μην μας πιάσει.
- Προσθέτουμε στο τέλος και λίγο χυμό λεμονιού.
- Όταν γίνει παχύρρευστη είναι έτοιμη.
- Αν θέλουμε την λιώνουμε καλά στο μίξερ.
Σχόλια