Μαρμελάδα Βερύκοκο ή Ροδάκινο

Υλικά:
  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι. 
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5-6 ώρες. 
  3. Στη συνέχεια βράζουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας συχνά να μην μας πιάσει. 
  4. Προσθέτουμε στο τέλος και λίγο χυμό λεμονιού. 
  5. Όταν γίνει παχύρρευστη είναι έτοιμη. 
  6. Αν θέλουμε την λιώνουμε καλά στο μίξερ.




Σχόλια