Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1/2 κιλό ξερά κουκιά
- 4 κρεμμύδια
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 2 ποτήρια πολτό ντομάτας
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλατοπίπερο
- 4 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κουταλιά ρίγανη
- και το ανάλογο νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό μισό κολό κουκιά ξερά.Το πρωί τα σουρώνουμε και τους βγάζουμε με το μαχαίρι το μαυράκι.
- Μετά βάζουμε σε κατσαρόλα 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα, με 1 φλιτζάνι λάδι και τα σοτάρουμε ελαφρά.
- Έπειτα ρίχνουμε 2 ποτήρια πολτό φρέσκιας ντομάτας, 1 κουταλιά ντοματοπολτέ, 2 φύλλα δάφνη, λίγη ρίγανη 6 σκελίδες σκόρδο, αλατοπίπερο όσο μας αρέσει και τέλος τα κουκιά.
- Τα σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε.
- Στην συνέχεια χαράζουμε 4 μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσουμε να μείνουν ολόκληρες, τις πςρνάμε λίγο στο τηγάνι για να ροδίσουν ελαφρά και αφού βράσουν τα κουκιά, τις βάζουμε από πάνω σειρά-σειρά να πάρουν μερικές βράσεις.
- Εάν θέλουν τα κουκιά λίγο νερό ακόμα, συμπληρώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
- Εάν μας αρέσει προς το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε λίγο ξύδι.
Σχόλια