Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Υλικά:
- 1/2 κιλό σουσάμι
- 250 γρ.μέλι
- 250 γρ.ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Απλώστε το σουσάμι σε ταψάκι και ψήστε το στους 175 βαθμούς, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει ελαφρά.
- Βάλτε το μέλι με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράστε ώσπου να αρχίσει να σχηματίζει καραμέλα.
- Ρίχνοντας μια σταγόνα μέσα σε κρύο νερό πρέπει να σταθεροποιείται
- Σβήστε τη φωτιά αδειάστε το πάνω στο σουσάμι,ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα σε μαρμάρινη επιφάνεια την οποία έχετε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο.
- Λαδώστε ελαφρά έναν πλάστη και πατήστε το μείγμα για να ανοίξει σε λεπτό φύλλο.Κ
- όψτε το με το μαχαίρι κομμάτια και παίρνοντάς τα με μία σπάτουλα, βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα.
- Αφού κρυώσουν εντελώς τυλίξτε τα ένα ένα σε μεμβράνη.Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Σχόλια