Παστέλι Καρυστινό

Υλικά:
  • 1/2 κιλό σουσάμι
  • 250 γρ.μέλι
  • 250 γρ.ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Απλώστε το σουσάμι σε ταψάκι και ψήστε το στους 175 βαθμούς, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει ελαφρά.
  2. Βάλτε το μέλι με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράστε ώσπου να αρχίσει να σχηματίζει καραμέλα.
  3. Ρίχνοντας μια σταγόνα μέσα σε κρύο νερό πρέπει να σταθεροποιείται 
  4. Σβήστε τη φωτιά αδειάστε το πάνω στο σουσάμι,ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα σε μαρμάρινη επιφάνεια την οποία έχετε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο.
  5. Λαδώστε ελαφρά έναν πλάστη και πατήστε το μείγμα για να ανοίξει σε λεπτό φύλλο.Κ
  6. όψτε το με το μαχαίρι κομμάτια και παίρνοντάς τα με μία σπάτουλα, βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα.
  7. Αφού κρυώσουν εντελώς τυλίξτε τα ένα ένα σε μεμβράνη.Διατηρούνται εκτός ψυγείου.


Σχόλια