Λαγός ή κουνέλι στιφάδο νότιας Εύβοιας

Υλικά:
  • 2 κιλά λαγός
    μαρινάτα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη, λίγο θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
  1. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λαγό μερίδες, τα υλικά της μαρινάτας εκτός από το καρότο,3 φλιτζάνια λάδι, αλατοπίπερο,3 κουταλιές ντοματοπολτέ, 1/2 φλιτζάνι ξύδι, 1 κιλό κρεμμυδάκια.
  2. Βάζουμε από το βράδυ τις μερίδες λαγού σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι νερό, ένα φλιτζάνι ξύδι, 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο, 2 κουταλιές λάδι, 1 κρεμμύδι φέτες, θυμάρι, 2 φύλλα δάφνη και το αφήνουμε μία νύχτα. 
  3. Το πρωί, βγάζουμε τα κομμάτια λαγού από τη μαρινάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά σε τηγάνι, με ένα φλιτζάνι λάδι. 
  4. Μετά βάζουμε το λαγό σε κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω του τα υλικά που τον μαρινάραμε αλατοπίπερο, 8 σκελίδες σκόρδο, 3 κουταλιές ντοματοπελτέ, 2 φλιτζάνια λάδι ακόμα και μισό φλιτζάνι ξύδι και τον αφήνουμε να σιγοβράζει. 
  5. Στην συνέχεια βγάζουμε 1 κιλό κρεμμυδάκια από το μπολ με το νερό που τα έχουμε και τα ρίχνουμε πάνω στο λαγό, σκεπάζουμε πάλι μισή ώρα περίπου να βράσουν μαζί.
  6. Ανοίγουμε το καπάκι στο τέλος να πάρει 2-3 βράσεις ξεσκέπαστος ώστε να  μελώσει η σάλτσα.