Υλικά:
- 2 κιλά λαγός
μαρινάτα - 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνη, λίγο θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 γαρύφαλλα
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το λαγό μερίδες, τα υλικά της μαρινάτας εκτός από το καρότο,3 φλιτζάνια λάδι, αλατοπίπερο,3 κουταλιές ντοματοπολτέ, 1/2 φλιτζάνι ξύδι, 1 κιλό κρεμμυδάκια.
- Βάζουμε από το βράδυ τις μερίδες λαγού σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι νερό, ένα φλιτζάνι ξύδι, 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο, 2 κουταλιές λάδι, 1 κρεμμύδι φέτες, θυμάρι, 2 φύλλα δάφνη και το αφήνουμε μία νύχτα.
- Το πρωί, βγάζουμε τα κομμάτια λαγού από τη μαρινάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά σε τηγάνι, με ένα φλιτζάνι λάδι.
- Μετά βάζουμε το λαγό σε κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω του τα υλικά που τον μαρινάραμε αλατοπίπερο, 8 σκελίδες σκόρδο, 3 κουταλιές ντοματοπελτέ, 2 φλιτζάνια λάδι ακόμα και μισό φλιτζάνι ξύδι και τον αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Στην συνέχεια βγάζουμε 1 κιλό κρεμμυδάκια από το μπολ με το νερό που τα έχουμε και τα ρίχνουμε πάνω στο λαγό, σκεπάζουμε πάλι μισή ώρα περίπου να βράσουν μαζί.
- Ανοίγουμε το καπάκι στο τέλος να πάρει 2-3 βράσεις ξεσκέπαστος ώστε να μελώσει η σάλτσα.