Υλικά:
- ¼ κιλού καθαρισμένο κυδώνι
- ¼ κιλού ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- ½ φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
- Διαλέγουμε κυδώνια μεγάλα και αφράτα, τα σκουπίζουμε να φύγουν τα χνούδια, τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Κάθε φέτα την κόβουμε σε στενά κομμάτια και την ρίχνουμε στο νερό.
- Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε, σκεπασμένες με το νερό, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βράζουμε σε κανονική φωτιά να δέσουν και να διατηρήσουν τα κυδώνια ένα ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και αφού βράσει για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σχόλια