Υλικά:
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μισή κουταλιά αλάτι
- 4 φακέλους ξηρή μαγιά
- 1 ποτηράκι ούζο
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό.
- Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το ούζο και τέλος το αλεύρι, προσέχοντας να μην γίνει ο χυλός μας πολύ πηχτός.
- Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ή και περισσότερο εάν χρειάζεται.
- Σκεπάζουμε για να διπλασιαστεί ο χυλός μας.
- Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο να κάψει.
- Βουτάμε το κουταλάκι μας σε ένα ποτηράκι με λάδι και παίρνουμε κομματάκια από το χυλό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά μας, για να ψηθούν μέσα χωρίς να καούν.
- Στην συνέχεια τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίσουν τους βάζουμε σε πιατέλα τους περιλούσουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε κανέλα.
- Εάν δεν θέλουμε γάλα ρίχνουμε μόνο νερό.
Σχόλια