Τραχανάς, Καρυστινό ζυμαρικό

Υλικά:
  • 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 4 κουταλιές αλάτι
  • 1 κιλό περίπου γάλα

Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, κόβουμε κομματάκια και τα απλώνουμε το βράδυ να στεγνώσουν.
  2. Το πρωί τα τριβουλιάζουμε με τα χέρια μας και μετά τα περνάμε από κόσκινο τρυπητό και βγαίνουν μικρά κομμάτια.
  3. Τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν και όποτε θέλουμε βράζουμε σούπα.





Σχόλια