Υλικά:
Ζύμη:
Εκτέλεση:
Ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτσανάκι λάδι, αλάτι δεν βάζουμε
- νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει η μια μαλακή ζύμη
- 1 πιάτο βαθύ γεμάτο μυζήθρα βαρελίσια αλμυρή
- 1 αυγό, εάν θέλουμε γίνεται και χωρίς αυγό, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε έτσι ώστε το μήκος του να είναι περίπου 30 πόντοι και το φάρδος 25 περίπου , το κανονίζουμε με το μάτι.
- Γυρίζουμε τις άκρες του αυτιού προς τα μέσα στο μήκος και μετά το διπλώνουμε 3 φορές να κλείσει σαν φάκελος.
- Στην μεσιανή βόλτα, βάζουμε αρκετή μυζήθρα και την απλώνουμε σαν μαρμελάδα.
- Μετά διπλώνουμε το φύλλο με τις άκρες προς τα μέσα για να μην βγαίνει το τυρί και σχηματίζουμε φάκελο.
- Βάζουμε σε τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο και αφού κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τυροπιτάρα με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Αφού ροδίσει ελαφρά, γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρονται καυτές.
- Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε όλες τις τυροπιτάρες.
- Εάν θέλουμε μαζί με την μυζήθρα βάζουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Σχόλια