Λαχανοντολμάδες... ορφανοί

Υλικά
  • 1 μεσαίο λάχανο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 καρότα
  • περίπου 18 χούφτες ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • μισό ματσάκι δυόσμος
  • μισό ματσάκι μαϊντανός
  • 3 λεμονάκια μικρά
  • 1 πατάτα
Για το αυγολέμονο:
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ


Εκτέλεση
1. Χαράζουμε και κόβουμε ένα κονικό σημείο απο το κοτσάνι του λάχανου για να το ζεματίσουμε πιο εύκολα.
2. Ζεματάμε το λάχανο σε καυτό νερο βγάζοντας προσεκτικα τα φύλλα που μαλακώνουν ένα-ένα.
3. Σε μια λεκάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και το χυμό των δύο λεμονιών.
4. Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και αφου απλώσουμε στην κατσαρόλα μας μια πατάτα που θα κόψουμε σε φέτες στον πάτο τοποθετουμε όμορφα διπλα δίπλα τους λαχανοντολμάδες.
5. Αλατίζουμε και απο πάνω μόλις τελειωσουμε το τύλιγμα και προσθέτουμε λίγο έξτρα λαδάκι εκτός απο αυτο που αναφέρω και το χυμό ένος ακόμα λεμονιου.
6. Προσθέτουμε νερό ίσα να τους σκεπάζει και σιγοβράζουμε για μία ωρα περίπου.
7. Μόλις ψηθούν χτυπάμε το αυγό με ένα ακόμα λεμόνι και το κόρν φλάουρ και λίγο ζουμάκι απο το φαγητό μας.
8. Το βάζουμε σιγά σιγα μεσα στην κατσαρόλα μας και την κουνάμε λίγο κυκλικα με τα δυο μας χερια για να πάει παντου.
9. Αφήνουμε να βράσει και κλείνουμε τη φωτια.,



Σχόλια