Πως φτιάχνουμε σπιτικό ξύδι

Υλικά:
  • κρασί
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • τουλπάνι
  • 1 μακαρόνι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ξύδι σε ενα βάζο, δοχείο ή μπουκάλι
  2. Προσθέστε το κρασί
  3. Μετά προσθέστε το σπαγγέτι ή το ζυμαρικό σας
  4. Καλύψτε με το τουλουπάνι και αφήστε το σε σκοτεινό αλλά και δροσερό μέρος για αρκετό καιρό.
  5. Μετα απο 4 με 6 εβδομάδες είναι σχεδόν έτοιμο αλλά καλύτερα δοκιμάστε το πριν το χρησιμοποιήσετε.
  6. Έπειτα μπορείτε να αφαιρέσετε το ζυμαρικό και να το σουρώσετε, ειδικα αν έχετε χρησιμοποιήσει και κόκκινο κρασί.




Σχόλια