Λουκάνικα Καρυστινά

Υλικά:
  • 1 εντεριά χοιρινή
  • 17 κιλά κιμά χοιρινό χοντροκομμένο
  • 250 γραμ.αλάτι
  • 1 πιάτο βαθύ φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό κρασί περίπου
  • 1 χαρτί μικρό κανέλα
  • 1 χαρτί μικρό γλυκάνισο
  • 1 φλιτζάνι θρούμπι
  • 1 κουταλιά μπαχάρι
  • 1 χαρτί μικρό πιπέρι ή περισσότερο, εάν θέλουμε.
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα έντερα πολύ καλά με νερό, αφού τα γυρίσουμε από τις δύο πλευρές.
  2. Μετά βάζουμε σε λεκάνη χλιαρό νερό, ρίχνουμε 5 λεμόνια φέτες και 5 πορτοκάλια φέτες και τα καθαρίζουμε καλά.
  3. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τα γεμίζουμε με το χωνί, δένουμε τις άκρες και τα κρεμάμε σε ένα ξύλο στο τζάκι ανάβοντας σιγανή χόβολη από κάτω για να καπνίζονται.
  4. Τα αφήνουμε στο τζάκι 3-4 μέρες και μετά τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή τα βράζουμε σε μπόλικο νερό.
  5. Μέσα στο έντερο ρίχνουμε πρώτα  νερό και μετά βάζουμε στο χωνί κιμά,για να γλιστράει με το νερό καλύτερα ο κιμάς.




Σχόλια