Υλικά :
- για 5 άτομα
- ½ κιλό αθερίνα ολόφρεσκη
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά
- 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη και περασμένη από τον χοντρό τρίφτη
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
- Πλένουμε τα ψαράκια, κόβουμε τα κεφάλια και τις άκρες από τις ουρές τους και τα στραγγίζουμε.
- Τα κόβουμε σε μικρά μικρά κομμάτια, σαν φασόλια.
- Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι χτυπώντας με το σύρμα το αλεύρι με τα αυγά, προσέχοντας να μη σβολιάσει.
- Ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι την αθερίνα, όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην είναι χλιαρό αλλά ούτε και υπερβολικά καυτό.
- Παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας τον χυλό και ρίχνουμε τις κουταλιές στο τηγάνι.
- Δεν βάζουμε πολλές κάθε φορά, διαφορετικά θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Τηγανίζουμε τα πιταρίδια και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σχόλια