Μελιτζάνες ιμάμ

Υλικά:
  • 10 μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 10 ξερά κρεμμύδια
  • 1-1/2 κιλό ντομάτες
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • και κομματάκια κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε 10 μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να χωρίσουν τελείως, τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ταψί.
  2. Μετά σοτάρουμε σε 1 ποτήρι από το λάδι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες, 
  3. 10 κρεμμύδια καμμένα φετίτσες, 
  4. έπειτα προσθέτουμε 1 -1/2 κιλό ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, 
  5. ρίχνουμε 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομένο, 
  6. 4 πράσινες πιπεριές, κομμένες λεπτές ροδέλες, 
  7. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 
  8. αλατοπίπερο και βράζουμε λίγο να χυλώσει..
  9. Αφού βράσει η σάλτσα γεμίζουμε τις μελιτζάνες, ανάμεσα τους βάζουμε πατάτες και όση σάλτσα μείνει, τη ρίχνουμε στο ταψί. 
  10. Αφού μισοψηθούν οι μελιτζάνες προσθέτουμε στο κόψιμο κάθε μελιτζάνας 1 μακρόστενο κομμάτι κεφαλοτύρι και ψήνουμε λίγο ακόμα.




Σχόλια