Υλικά:
- 10 μελιτζάνες
- 1 ποτήρι λάδι
- αλατοπίπερο
- 10 ξερά κρεμμύδια
- 1-1/2 κιλό ντομάτες
- 4 πράσινες πιπεριές
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κεφάλι σκόρδο
- και κομματάκια κεφαλοτύρι
- Κόβουμε 10 μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να χωρίσουν τελείως, τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ταψί.
- Μετά σοτάρουμε σε 1 ποτήρι από το λάδι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες,
- 10 κρεμμύδια καμμένα φετίτσες,
- έπειτα προσθέτουμε 1 -1/2 κιλό ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες,
- ρίχνουμε 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομένο,
- 4 πράσινες πιπεριές, κομμένες λεπτές ροδέλες,
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- αλατοπίπερο και βράζουμε λίγο να χυλώσει..
- Αφού βράσει η σάλτσα γεμίζουμε τις μελιτζάνες, ανάμεσα τους βάζουμε πατάτες και όση σάλτσα μείνει, τη ρίχνουμε στο ταψί.
- Αφού μισοψηθούν οι μελιτζάνες προσθέτουμε στο κόψιμο κάθε μελιτζάνας 1 μακρόστενο κομμάτι κεφαλοτύρι και ψήνουμε λίγο ακόμα.
Σχόλια