Υλικά:
- 10 μεγάλα νεράντζια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ξινό
- Νερό όσο να καλυφθούν τα κομμάτια
Εκτέλεση:
- Αγοράζουμε νεράντζια κίτρινα, τα ξύνουμε στον τρίφτη εξωτερικά και τα κόβουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι.
- Βγάζουμε τις φλούδες και τις τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι για να μην μας ανοίξει.
- Τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ένα-ένα και τα ζεματάμε.
- Αφού τα ετοιμάσουμε τα βάζουμε στο νερό και τα αλλάζουμε 3-4 φορές (για 2 μέρες).
- Βάζουμε στην φωτιά το νερό και τη ζάχαρη να δέσει.
- Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια και τα σφίγγουμε στις χούφτες μας καλά να φύγουν τα υγρά.
- Τα ρίχνουμε στο σιρόπι να δέσουν καλά ρίχνουμε και το ξινό και αφού κρυώσουν βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε στα βάζα.
Σχόλια