Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό φρούτα
- Λίγη ζάχαρη
- Νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα.
- Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (στα δύο) αφαιρώντας το κουκούτσι.
- Έχουμε βάζα καθαρά με μεταλλικό καπάκι και τα γεμίζουμε με φρούτα.
- Τα πιέζουμε ελαφρά να γεμίσει καλά.
- Ρίχνουμε σε βάζο του κιλού 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το γεμίζουμε με νερό.
- Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα γεμάτη νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. (Ανάμεσα στα βάζα βάζουμε βιτέξ ή πετσέτα για να μην χτυπάνε μεταξύ τους και σπάσουν).
- Αφού μισοκρυώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα γυρνάμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
- Όταν κρυώσουν τα διατηρούμε εκτός ψυγείου όλο το χειμώνα. (Όταν ανοιχτεί το βάζο τότε το βάζουμε στο ψυγείο).
Σχόλια