Μελιτζάνες και πατάτες με σάλτσα νότιας Εύβοιας

Υλικά:
  • 6 μελιτζάνες
  • 6 πατάτες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Τηγανίζουμε 6 μελιτζάνες και 6 πατάτες σε φέτες.
  2. Φτιάχνουμε 1 σάλτσα ντομάτας.
  3. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μελιτσάνες, στο ίδιο τηγανόλαδο ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 6-7 σκελίδες σκόρδο φετίτσες και σοτάρουμε λίγο.
  4. Μετά προσθέτουμε 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες, αλατοπίπερο και βράζουμε περίπου μισή ώρα, ίσως και πιο λίγο.
  5. Μετά προσθέτουμε 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες, αλατοπίπερο και βράζουμε περίπου μισή ώρα, ίσως και πιο λίγο.
  6. Εάν δεν θέλουμε το τηγανόλαδο το πετάμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι για πιο ελαφριά σάλτσα. 
  7. Τοποθετούμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες, βάζουμε που και που φετούλες κεφαλοτύρι, ρίχνουμε σαλτσούλα έπειτα μια στρώση μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα, στην συνέχεια πατάτες, τυρί, σάλτσα και τέλος μελιτζάνες τυρί και σάλτσα.
  8. Βάζουμε το πυρέξ για λίγο στο φούρνο ίσα να λιώσουν λίγο τα τυριά.
  9. Σερβίρεται καυτό.



Σχόλια