Μπακαλιάρος πλακί, νότιας Εύβοιας


Υλικά - Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο ταψί Νο 34 κατά σειρά:
  • 1/2 πιάτο βαθύ κρεμμύδια κομμένα φετούλες λεπτές
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • πιπέρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο, φετίτσες
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
  • 2 φλιτσάνια μαϊαντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτσάνια λάδι και από πάνω βάζουμε ένα κιλό μπακαλιάρο, κομματάκια πολύ καλά ξαλμυρισμένα.
  • Πάνω στον μπακαλιάρο στρώνουμε ροδέλες ντομάτας και τον σκεπάζουμε τελείως, μετά πασπαλίζουμε τις ροδέλες με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, να χυλώσει η σάλτσα του. 
  • Νερό δεν προσθέτουμε, γιατί βγάζουν οι ντομάτες χυμό, αλλά εάν δούμε ότι χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο.

Σχόλια