Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 ¼ κιλού μελιτζανάκι
- 1 ¼ κιλού ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 4-5 γαρύφαλλα ολόκληρα
- Αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Εκτέλεση:
- Αγοράζουμε μικρά μελιτζανάκια, κατάλληλα για γλυκό,
- τα καθαρίζουμε και τους κάνουμε κατά το μήκος μικρή σχισμή από 1-2 αμύγδαλα.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε μετά τα μελιτζανάκια να βράσουν κι αυτά για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες.
- Μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε και όταν δέσουν καλά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αφού πάρουν 1-2 βράσεις, κατεβάζουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στα βάζα.
Σχόλια