Μελιτζανάκι Γλυκό Κως

Υλικά:
  • 1 ¼ κιλού μελιτζανάκι
  • 1 ¼ κιλού ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4-5 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • Αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη

 
Εκτέλεση:
  1. Αγοράζουμε μικρά μελιτζανάκια, κατάλληλα για γλυκό, 
  2. τα καθαρίζουμε και τους κάνουμε κατά το μήκος μικρή σχισμή από 1-2 αμύγδαλα.
  3. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε μετά τα μελιτζανάκια να βράσουν κι αυτά για 5 λεπτά. 
  5. Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες. 
  6. Μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε και όταν δέσουν καλά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 
  7. Αφού πάρουν 1-2 βράσεις, κατεβάζουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στα βάζα.





Σχόλια