Πασπαλάς Καρύστου

Υλικά:
  • κρέας χοιρινό
  • αλάτι
  • θρούμπι

Εκτέλεση:
  1. Παίρνουμε κρέας χοιρινό και αφαιρούμε το λίπος του.
  2. Βράζουμε το κρέας με λίγο αλάτι (χωρίς να παραβράσει), το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το θρούμπι. 
  3. Εν τω μεταξύ σε σιγανή φωτιά λιώνουμε χοιρινό λίπος αρκετή ώρα και αφού λιώσει τελείως ρίχνουμε αλάτι και με αυτό σκεπάζουμε το βρασμένο κρέας, αφού προηγουμένως το τοποθετήσουμε σε σειρές μέσα σ’ ένα πήλινο δοχείο. 
  4. Χρησιμοποιείται σε ομελέτες μ’ αυγά και πατάτες. 
  5. Ακόμα μπορούμε να το βάλουμε σε λαδερά φαγητά, φασολάκια, μελιτζάνες, πατάτες γιαχνί.




Σχόλια