Κολοκυθοτυρόπιτα Νότιας Εύβοιας

Υλικά-Γέμιση:
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού άβραστα.
  • 1/2 φλυτσάνι φρυγανιά, 5 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 3 φλυτσάνια τριμμένη φέτα με τα δάχτυλα χονδρή
  • 1/2 φλιτσάνι λάδι
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο.

Εκτέλεση:
  1. Σοτάρουμε τα τριμμένα κολοκύθια με το λάδι και το κρεμμύδι πολύ λίγο, τα φέρνουμε2-3 βόλτες, τα τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αυγά χτυπημένα και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί(36x16), βουτυρωμένα ένα-ένα, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα ένα-ένα, χαράζουμε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.




Σχόλια