Υλικά:
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 10 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι.
- Ανοίγετε έναν λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
- Αφήνετε για μίση ώρα να ξεκουραστεί.
- Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα.
- Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.
- Βάζετε το λάδι να κάψει.
- Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μια σήτα ή στρατσόχαρτο.
- Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.
Για το σιρόπι:
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.
- Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.
Σχόλια